Priporočamo:

Se nam obetajo davčne blagajne?

Vlada je z namenom obvladovanja sive ekonomije razpravljala o omejitvah gotovinskega poslovanja ter sprejela sklep, da bo omejitev šla v dve smeri:

  • za tiste zavezance, ki prejemajo plačilo v gotovini, bi se naj uvedla obvezna raba registrskih blagajn (z le redkimi izjemami, kot npr. za prodajo iz avtomatov, vozovnic) ter
  • z omejitvijo zneska dovoljenega plačila v gotovini, ki bi se uvedla dvostopenjsko: najprej do višine 5.000 € za prodajo blaga in storitev (ta omejitev je že predlagana v spremembi zakona o preprečevanju pranja denarja), kasneje pa na 1.000 €.

Davčne blagajne se nam torej ne obetajo, pričakujejo pa se strožje omejitve glede izdajanja računov. Po predlogu vlade bi se naj obvezno uporabljale registrske blagajne ali druga elektronska oprema za izdajanje računov, ki bi onemogočala naknadno brisanje ali spreminjanje podatkov brez revizijske sledi, zelo pa se omejuje ročno izdajanje računov.

Spremembe predpisov s področja davka na dodano vrednost in davčnega postopka je vlada napovedala do konca marca.

Ne spreglejte

Kontakt

e-Mail novice

Naročam e-mail sporočila s koristnimi vsebinami podjetja Saldo plus d.o.o.

Vprašaj strokovnjaka

Arhiv >

Postavi vprašanje

Izjava stranke

  • S Saldo Plus sodelujemo že vrsto let. Naše mnenje je, da je cilj dosežen, ko se podjetje in njegovo računovodstvo zlijeta v eno, ko zadihata skupaj.Veseli smo, ker naše sodelovanje tako je. Zaradi tega se lahko popolnoma posvetimo doseganju svoje vizije, »papirnato delo« pa prepustimo našemu računovodstvu, ker vemo, da bo delo opravljeno strokovno in v roku. Bistvenega pomena je zaupanje, ki je tudi ključ, ki vodi do obojestranskega zadovoljstva. Če za oba velja rek Georgesa Bernanosa: »Skrivnost sreče je v tem, da zmoreš najti radost v veselju drugega« je krog zadovoljstva sklenjen. Pinkerton international d.o.o. Arhiv >