Priporočamo:

Novice

Možnost poslovanja zakonitih zastopnikov zgolj z uporabniškim imenom in geslom ter brez administrativnih ovir pri pooblaščanju
Več >
Določbe na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20. 3. 2020
Več >
Dopolnjena najpogostejša vprašanja
Več >

Interventni zakon

20.03.2020
Uporabljate osebni račun za s.p.? Če je vaš odgovor pritrdilen, morate o tem obvestiti vašo banko.
Več >
eVročanje: če še niste, potem si preko eDavkov uredite obveščanje na svoj elektronski naslov
Več >
Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo
Več >
Prihajajoča zdravstvena reforma prinaša posebno zdravstveno nadomestilo
Več >
FURS je objavil širše pojasnilo in odgovore na vprašanja o z vidika delavca davčno ugodnejšem izplačilu dela plače za poslovno uspešnost
Več >

Davčna praksa

01.10.2016
Finančna uprava sporoča, da bo prihodnje leto pričela prejemati podatke o finančnih računih, ki jih imajo slovenski rezidenti odprte v tujini
Več >
V Uradnem listu RS (št. 90/15, z dne 27. 11. 2015) je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah ZDDV-1 (novela ZDDV-1I)
Več >
Novela ZGD-1I je med drugim pomembno spremenila tudi določbo glede premoženja družbe in dajanja posojil določenim povezanim osebam v družbah z omejeno odgovornostjo.
Več >
Direktorji in podjetniki se pogosto ne zavedajo, da so odgovorni za vsebinsko in formalno pravilnost računovodskih izkazov in davčnih obračunov.
Več >
Davčne blagajne se bodo lahko začele uporabljati 1. decembra 2015, obvezna uporaba pa stopi v veljavo 2. januarja 2016.
Več >
Od 1.9. se začne uporabljati Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT), ki uvaja enoten postopek izdaje dovoljenja za prebivanje in delo tujcev
Več >
15. avgusta je začel veljati Pravilnik o izvajanju zakona o davčnem potrjevanju računov, ki je podlaga za uvedbo davčnih blagajn 2. januarja prihodnje leto z določbami o podrobnosti njihove uvedbe
Več >

Sprememba ZGD-1

09.08.2015
Obvezni elementi dopisa
Več >
Nakupi blaga in storitev, ki niso povezani z opravljanjem dejavnosti
Več >
Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona za uravnoteženje javnih financ (ZUJF-C), ki je začel veljati 1. februarja 2015, je prinesel nekaj sprememb pri obračunu študentskega in dijaškega dela.
Več >
V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 90/2014, z dne 15. 12. 2014, je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2H).
Več >
kot najnižja zavarovalna osnova od januarja 2015 dalje upošteva znesek, vezan na znesek zadnje znane povprečne letne plače v RS, preračunane na mesec
Več >
2.12.2014 smo za poslovne partnerje organizirali brezplačno delavnico eRačun v praksi, na kateri smo jim predstavili vsebinske in zakonske zahteve, ki se nanašajo na eRačune.
Več >
Od 1. Septembra 2014 dalje se je uvedel nov način opominjanja preko portala eDavki
Več >
V Uradnem listu RS, št. 32/14 je bil objavljen Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno
Več >
1. avgusta 2014 se bosta v novo Finančno upravo Republike Slovenije združili Carinska uprava Republike Slovenije in Davčna uprava Republike Slovenije.
Več >
Pojasnilo DURS
Več >
Državni zbor je na včerajšnji 22. redni seji sprejel spremembe Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma.
Več >
Vlada je z namenom obvladovanja sive ekonomije razpravljala o omejitvah gotovinskega poslovanja.
Več >
V Ur.l. RS št. 101/2013 je objavljen nov zakon, ki uvaja skupen davek za obdavčitev nepremičnin.
Več >
S 1. januarjem 2014 se prične uporabljati Zakon o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja.
Več >
Prihaja čas obdarovanja.
Več >

Kaj je donacija?

30.11.2013
Donacije so darila, ki so podarjena brez povratnih ugodnosti.
Več >
Po novem ZDR-1 je uveljavljena sorazmernost pravice do letnega dopusta in regresa
Več >
Od 01.07.2013 dalje višje stopnje DDV.
Več >
Od 01.07.2013 dalje je prepovedano uporabljati program za brisanje računov.
Več >
Potni stroški so posledica izvedbe posla v odnosu do poslovnih strank ali dogodka znotraj podjetja.
Več >
Podjetje mora izdelati interni akt, v katerem določi blagajniški maksimum.
Več >
V uradnem listu RS, št. 51/2013 z dne 14.06.2013 je bil objavljen pravilnik o vodenju podatkov evidence trga nepremičnin.
Več >
Družinski člani.
Več >
Zakonska obveza za izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu je stopila v veljavo decembra 2011 (Uradni list RS, št. 43/11).
Več >
27. aprila 2013 je začela veljati novela obrtnega zakona.
Več >
Z 12.4.2013 v veljavi nov Zakon o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: ZDR-1).
Več >

Ne spreglejte

Kontakt

e-Mail novice

Naročam e-mail sporočila s koristnimi vsebinami podjetja Saldo plus d.o.o.

Vprašaj strokovnjaka

  • Ali ukrepi izvajanja promocije zdravja na delovnem mestu predstavljajo davčno priznan odhodek po ZDDPO-2? Davčna obravnava odhodkov za promocijo zdravja je odvisna od presoje vsebine odhodkov v vsakem posameznem primeru. Pod pogojem, da so ukrepi promocije zdravja vključeni v izjavo o varnosti z oceno tveganja, se odhodki, nastali na tej osnovi, lahko obravnavajo kot davčno priznani odhodki ob upoštevanju omejitev iz 29. člena v povezavi z 12. členom ZDDPO-2. Odhodki delodajalca iz naslova izvajanja promocije zdravja, ki ne upoštevajo zgoraj navedenih omejitev, se ne štejejo za davčno priznane odhodke, razen v primeru stroškov za zagotavljanje bonitet in drugih izplačil v zvezi z zaposlitvijo, če so obdavčeni z dohodnino.
Arhiv >

Postavi vprašanje

Izjava stranke

  • S Saldo Plus sodelujemo že vrsto let. Naše mnenje je, da je cilj dosežen, ko se podjetje in njegovo računovodstvo zlijeta v eno, ko zadihata skupaj.Veseli smo, ker naše sodelovanje tako je. Zaradi tega se lahko popolnoma posvetimo doseganju svoje vizije, »papirnato delo« pa prepustimo našemu računovodstvu, ker vemo, da bo delo opravljeno strokovno in v roku. Bistvenega pomena je zaupanje, ki je tudi ključ, ki vodi do obojestranskega zadovoljstva. Če za oba velja rek Georgesa Bernanosa: »Skrivnost sreče je v tem, da zmoreš najti radost v veselju drugega« je krog zadovoljstva sklenjen. Pinkerton international d.o.o. Arhiv >